latinica  ћирилица
05/07/2022 |  09:26 ⇒ 09:31 | Аутор: Агенције

Ас: Барселона заинтересована за Роналда

Фудбалер Манчестер јунајтеда и португалски репрезентативац Кристијано Роналдо преговара о трансферу у Барселону, тврде шпански медији.
Кристијано Роналдо (Фото: EPA-EFЕ/LAURENT GILLIERON, илустрација) -
Кристијано Роналдо (Фото: EPA-EFЕ/LAURENT GILLIERON, илустрација)

Роналдо се јуче није појавио на припремама клуба са "Олд трафорда" за наредну сезону, пошто је наводно разочаран у челнике Манчестер јунајтеда због лоше трансфер политике.

Шпански спортски лист Ас преноси да се менаџер португалског фудбалера Жорж Мендеш састао са предсjедником Барселоне Ђоаном Лапортом.

- Разговарали су о играчима као што су Рубен Невес, Рафаел Леао и Бернардо Силва, али и о Роналду. Лапорта је прошле године питао Мендеша да ли би Роналдо прешао у Барселону, али га је тешка финансијска ситуација у клубу онемогућила да озбиљно приступи преговорима - наводи шпански лист.

Ас истиче да је Барселони и даље приоритет ангажовање нападача Бајерна Роберта Левандовског, али би вољели да доведу и Роналда, који је некада играо за Реал.

- Нико не може да демантује да је Роналдо био тема разговора Мендеша и Лапорте. У наредним данима биће познато да ли је до договора дошло - тврди Ас.

Енглески медији преносе да Португалац не одустаје од могућности да каријеру настави у неком од клубова који ће играти у Лиги шампиона.

Медији су повезивали Роналда и са Челсијем, Бајерном и Арсеналом, али се челници Манчестер јунајтеда надају да ће португалски фудбалер ипак остати у клубу, што је више пута саопштио нови менаџер "црвених ђавола" Ерик тен Хаг.