latinica  ћирилица
05/07/2022 |  10:58 ⇒ 14:13 | Аутор: СРНА

Ћутковић: Уколико се не крене у реализацију приједлога поново протести

Предсједник Савјета бањалучке мјесне заједнице Доња Кола Срђан Ћутковић рекао је да мјештани ове мјесне заједнице немају воде и очекују да она буде спроведена од Вуклишевића до Ђукића, а уколико се не крене са реализацијом опет ће организовати протесте пред Градском управом, довести цистерне и блокирати пут.
Несташица воде - Фото: РТРС
Несташица водеФото: РТРС

- Уколико не крену у реализацију приједлога што смо дали Градској управи да се ради нови цјевовод од Вуклишевића до Ђукића, а то је мања инвестиција, идемо у протесте опет - рекао је Ћутковић за Срну.

Он је рекао да је стање алармантно и да се мјештанима довозе цистерне са водом.

- Требају нам веће количине воде јер се сваки дан све више народа скупља, зову за цистерне за воду, нема народ воде. Ми смо на терену, радимо сваки дан, дијелимо воду из цистерне, распоређујемо људима да буду сви задовољни - рекао је Ћутковић.

Он је рекао да по двије цистерне воде стижу из "Водовода" и неколико цистерни из Цивилне заштите.

Ћутковић је истакао да очекује позив градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и одговор о приједлогу о реализацији водовода од Вуклишевића до Ђукића.

- Још нисам добио одговор. Чекам. Надамо се да ће се кренути у ту реализацију, ако не крене опет правимо протесте пред Градском управом, довозимо цистерне, блокирамо пут, друге нам нема - каже Ћутковић.

Рекао је да је јуче у њесну заједницу Доња Кола стигло пет-шест цистерни воде.

Штаб за ванредне ситуације града Бањалука је у недјељу, 3. јула, увео ванредну ситуацију у осам бањалучких мјесних заједница због проблема са водоснабдијевањем, међу којима су Доња Кола.