latinica  ћирилица
05/07/2022 |  11:00 ⇒ 11:07 | Аутор: Агенције

Терзић: Вратићу се једног дана, имам само једну земљу

Само једну земљу и једну репрезентацију имам и наравно да ће увијек, бар код мене, да се провлачи могућност повратка, није битно у којој улози, рекао је доскорашњи селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић.
Зоран Терзић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Зоран Терзић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

Терзић је са репрезентацијом Србије, коју је предводио од 2002. до 2022. године, освојио тачно 20 медаља, а за огроман допринос награђен је Сретењским орденом.

- Кад проведете толики број година, то је нечијих пола живота малтене, цијела каријера неког играча и више, нормално је да не можете тек тако да одбаците све то и кажете, ОК, нисам више, нити ћу икад бити - рекао је Терзић Тањугу.

- Наравно да ће увијек, бар код мене да се провлачи та могућност да се једног дана вратим, није битно у којој улози, да ли као тренер или било којој другој - не крије Терзић.

- Дефинитивно, ако буде било потребно, ако Савез буде сматрао тако, ја ћу увијек бити на располагању, само једну земљу и једну репрезентацију имам - истиче Терзић.

А до тада, трофејни стручњак ће да се посвети новим изазовима - први је мјесто селектора Русије, у специфичним условима.

- Било ми је мало чудно у почетку, наравно. Послије 20 година проведених у репрезентацији Србије није лако преорјентисати се на неки други посао. Опет, са друге стране Русија као одбојкашка сила и на крају крајева, земља гдје сам радио доста дуго и познајем и њихов менталитет и играчице, била је једина која је могла да задовољи моје критеријуме, прије свега емоционалне, јер репрезентација се ипак води више емоцијом него неким новцем или било чим другим - јасан је Терзић.

Он истиче да мисли да би то могла да буде опет једна лијепа пловидба, не тако дуга као са Србијом, али сигурно успјешна.

- Русија има добре играчице, традиција је на њиховој страни, имају највише медаља на Свјетским и Европским првенствима, надам се да ћемо их вратити на старе стазе славе, само да им дозволе да играју - каже Терзић.