latinica  ћирилица
05/07/2022 |  11:55 ⇒ 14:13 | Аутор: СРНА

Пацијент из Требиња Хелкоптерским сервисом транспортован у УКЦ

Хеликоптерски сервис Републике Српске транспортовао је данас из Болнице Требиње у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци лице чији су иницијали К.П. /78/ које је имало акутни инфаркт срца, ради наставка лијечења, даље дијагностике и коронографије, изјавио јдиректор овог сервиса Бобан Кустурић.
Хеликоптерски сервис, илустрација -
Хеликоптерски сервис, илустрација

- Пацијента смо транспортовали рано јутрос ради наставка лијечења. Уз успјешну координацију свих субјеката који су учествовали у збрињавању пацијента по раније успостављеном систему, Хеликоптерски сервис са члановима службе ваздушно-медицинског транспорта поносни су на до сада постигнуте резултате - рекао је Кустурић за Срну.

Он је истакао да је Хеликоптерски сервис Републике Српске на располагању грађанима за све хитне ситуације и спреман је за полијетање у најкраћем року.

- У сталној смо приправности и када је ријеч о гашењу пожара било гдје на овим просторима. Тако смо радили и претходних година - рекао је Кустурић и навео да је у овој години Хеликоптерски сервис извршио 35 ваздушно-медицинских транспорта.