latinica  ћирилица
05/07/2022 |  12:21 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Мазалица: Постоји уставни основ за оснивање агенције за лијекове Српске (ВИДЕО)

Народна скупштина Републике Српске је доношењем Закона о лијековима и медицинским средствима имала за циљ да заштити здравље и живот грађана, изјавио је посланик СНСД-а Срђан Мазалица, истакавши да постоји уставни основ за оснивање Агенције за лијекове и медицинска средства Републике Српске.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Јасно је да је то могуће, да то изводимо и да за то постоји политичка воља. За то не треба никаква ни одлука ни сагласност ни Кристијана Шмита ни Уставног суда БиХ - нагласио је Мазалица, говорећи о наводима Шмита да ће укинути Закона о лијековима и медицинским средствима Републике Српске.

Навео је да Република Српска, када је изложена дискриминацији, има право да се повуче из вршења одређених заједничких функција власти.

- СНСД не признаје Шмита као високог представника у БиХ, као ни кориштење бонских облаштења.Има више закључака у Народној скупштини гдје примјена бонских облаштења неће бити призната од органа власти у Републици Српској - рекао је Мазалица.

Он је нагласио да је један од механизама којима Шмит покушава натјерати домаће власти да се повинују његовим одлукама и обустављање 120 милиона евра помоћи Републици Српској.

Подсјећамо, Кристијан Шмит изјавио је да је њемачка влада зауставила 120 милиона евра помоћи Републици Српској због, како је рекао, "сецесионистичког понашања".