latinica  ћирилица
05/07/2022 |  13:25 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Селаковић: Наметање одлука и санкција није добро за БиХ

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је да Београд сматра да за БиХ није добро било какво наметање мјера, одлука и санкција, већ се залаже да се представници три конститутивна народа и два ентитета договарају.
Никола Селаковић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC) -
Никола Селаковић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC)

- Свако рјешење које буде постигнуто међу њима је решење прихватљиво за нас - рекао је Селаковић.

Он је навео да Србија поштује територијални интегритет БиХ, укључујући и територијални интегритет Републике Српске као њеног саставног дјела и да инсистира на поштовању и досљедној примјени Дејтонског мировног споразума, чији је и гарант као његов потписник.

Селаковић је поручио да је у изазовним временима важно сачувати политичку стабилност и мир, а да Србија има све предуслове за то због јаког лидерства, стратешке визије, политичке стабилности и опредјељења за политику војне неутралности.

Он је нагласио да Србија није неко ко ствара проблеме, али да свако ко прати ситуацију у региону мора да зна да Србија није врећа за ударање и да је спремна да штити себе и своје националне интересе када су они угрожени и када је нападнута.

- Свако ко жели да се игра ватром то мора да зна. Ако неко хоће да сједне са нама да рјешавамо проблеме, имаће партнера у нама, али ако неко хоће да се иживљава над нашим народом, мора бити свјестан да му то неће проћи - рекао је Селаковић за Телевизију Хепи.