latinica  ћирилица
05/07/2022 |  13:35 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Тривићева и Гајанин потписали протокол о студентској пракси

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић потписала је данас у Бањалуци са ректором бањалучког Универзитета Радославом Гајанином протокол о стручној пракси студената.
Потписивање протокола - Фото: РТРС
Потписивање протоколаФото: РТРС

Протокол који је закључен између ресорног министарства и Универзитета у Бањалуци уређује начин и вријеме обављања стручне праксе студената Универзитета у Центру за предшколско васпитање и образовање Бањалука, као и установама основног и средњег васпитања и образовања које имају сједиште на подручју града Бањалука.

      View this post on Instagram

A post shared by Министарство Просвјете (@ministarstvoprosvjeteikulture)

- Потписивањем протокола о стручној пракси студената у оквирима наставних предмета педагошке групе значи да ће студенти чије ће будуће занимање бити у предшколским установама, основним и средњим школама, моћи да обављају практичну наставу - рекла је Тривићева и истакла да ће се кроз овај протокол отворити широм врата свих основних и средњих школа за студенте и стручну праксу.

Она је најавила да ће се у скорије вријеме идентичан протокол потписати и са Универзитетом Источно Сарајево.

Ректор бањалучког Универзитета захвалио је Тривићевој за иницијативу да се реализује овакав протокол који дефинише стручну праксу за оне студијске програме који образују будуће наставнике, професоре и васпитаче.

Он је нагласио да је стратешки циљ Универзитета у Бањалуци повећање удјела стручне праксе, односно практичног дијела наставе на свим студијским програмима у Бањалуци.