latinica  ћирилица
05/07/2022 |  14:59 ⇒ 17:42 | Аутор: СРНА

Радна група ће ријешити проблем превозника

Ускоро ће бити формирана радна група која ће сагледати ситуацију и покушати да ријешити проблеме превозника у Републици Српској на институционалном нивоу, договорено је на данашњем састанку у Бањалуци министра саобраћаја и веза Републике Српске Недељка Ћорића са представницима Удружења превозника.
Ћорић и Грбић - Фото: СРНА
Ћорић и ГрбићФото: СРНА

Према овом договору, у радној групи биће представници Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, превозника и Привредне коморе, а тијелом ће руководити овај ресор Владе Српске.

Ћорић је након састанка изјавио новинарима да Министарство има коректну сарадњу са Удружењем превозника и да покушава да сагледа њихове проблеме са свих аспеката.

Предсједник Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске Никола Грбић каже да ће се у наредном периоду видјети да ли ће проблем бити ријешен кроз субвенције, подстицаје или плаћањем одређених пореза или доприноса, те истиче да је најважније да је данас постигну договор и да ће превозоници наставити са радом.

- Колико сутра ће бити формирана радан група која ће сагледати ситуацију са свих аспеката, те аналзириати на који начин су земље у окружењу ријешиле сличан проблем - рекао је Грбић новинарима и додао да ће се радна група бавити и цијеном нафте и нафтних деривата.

Према његовим ријечима, на основу тога наћи ће се адекватна рјешења за превознике у Српској.

Превозници у цијелој БиХ, који су незадовољни високим цијенама нафте и нафтних деривата јуче су започели протест, те нагласили да неће помијерати камионе све док њихов проблем не буде ријешен.