latinica  ћирилица
05/07/2022 |  17:25 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Савјет министара без сагласности о почетку изградње гасовода

Савјет министара данас није постигао потребан консензус у вези са појединачним приједлозима за вођење преговора ради закључивања преднацрта споразума БиХ са Хрватском и Србијом о изградњи гасовода.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На ванредној телефонској сједници није постигнут потребан консензус у вези са приједлогом за вођење преговора ради закључивања Преднацрта споразума између БиХ и Хрватске о изградњи гасовода "Јужна интерконекција БиХ и Хрватске" на правцу Загвозд (Хрватска) - Посушје (БиХ) - Нови Травник/Травник са одвајањем за Мостар.

Потребан консензус није добио ни приједлог за вођење преговора ради закључивања и Преднацрта споразума између БиХ и Србије о изградњи гасовода "Нова источна интерконекција БиХ и Србије" на правцу граница Србија - БиХ - Бијељина - Бањалука - Приједор - Нови Град.

У саопштењу се истиче да ће Генерални секретаријат Савјета министара у најкраћем року извијестити о даљем току и потребним корацима, у складу са одредбама пословника о раду Савјета министара.

Министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац рекао је за РТРС да је изостала подршка министара из Федерације БиХ.