latinica  ћирилица
05/07/2022 |  19:49 | Аутор: СРНА

Размотрен Приједлог одлуке о усвајању зонинг планова подручја "Клековача"

Приједлогом одлуке о усвајању зонинг планова урбаних зона подручја посебне намјене "Клековача" прописује се усвајање Зонинг плана подручја посебне намјене "Клековача" - Урбана зона "Амфитеатар" и Зонинг плана подручја посебне намјене "Клековача" - Урбана зона "Планинско село".
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Приједлогом одлуке дефинисано је мјесто сталног јавног увида планова, односно да се планови излажу на стални јавни увид код органа управе који су надлежни за послове уређења простора Општине Петровац.

Посланици Народне скупштине су размотрили наведени Приједлог одлуке.

Комисија за избор и именовања предложила је Народној скупштини Републике Српске кандидате за судије Уставног суда Републике Српске, чланове Фискалног савјета, те директора и замјеника директора Агенције за банкарство Републике Српске.

Након што су посланици размотрили тачке дневног реда, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић окончао је данашње засједање које ће бити настављено сутра посланичким гласањем.

Наставак сједнице заказан је у 10.00 часова.

Послије ове сједнице биће одржано посебно засједање Народне скупштине Српске на којем би посланици требало да разматрају сет закона о повећању плата у Републици Српској.

Предложеним дневним редом предвиђено је да по хитном поступку буде размотрен Приједлог закона о платама запослених лица у јавним установама у области здравства Републике Српске, Приједлог закона о платама запослених у јавним службама Републике Српске, Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда Републике Српске и Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима у Републици Српској.

Предложено је да посланици по хитном поступку размотре и Приједлог закона о измјени Закона о платама запослених у области културе Републике Српске, Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у органима управе Републике Српске, Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у Министарству унутрашњих послова Републике Српске и Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске.

Предложеним дневним редом предложено је и разматрање Приједлога одлуке о измјени Одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за 2022. годину.

Посебна сједница почеће након што се посланици изјасне о апсолвинарним тачкама дневног реда 22. редовне сједнице парламента Српске.