latinica  ћирилица
05/07/2022 |  22:42 ⇒ 22:43 | Аутор: СРНА

Промовисана монографија "Емир Кустурица култ маргине"

У Народној библиотеци Требиње вечерас је промовисана монографија "Емир Кустурица култ маргине", аутора Горана Гоцића, друго допуњено издање у коме су објављене ексклузивне фотографије из приватне архиве прослављеног редитеља.
Промовисана монографија "Емир Кустурица култ маргине" - Фото: СРНА
Промовисана монографија "Емир Кустурица култ маргине"Фото: СРНА

У Гоцић је рекао да је књигу писао двије године док је живио у Лондону, те да је кроз рад на њој заволио и Кустуричине филмове.

- Наше схватање самих себе почива на тим великим људима. Да нема Емира, људи вјероватно не би били свјесни да су такве могућности заправо нама на дохват руке. Просто, неко треба да вас добрим примјером упути на властите могућности - рекао је Гоцић.

Он је додао да је радећи за британски "Би-Би-Си" имао прилику да направи интервју са Кустурицом и да је стекао утисак да је ријеч о сензибилном човјеку за кога се може рећи да је сам по себи умјетничко дјело.

- Тај његов живот заслужује да се њиме неко бави - рекао је Гоцић.

Гоцић је новинар, уредник, филмски аутор, преводилац и писац чије је радове објавило или емитовало тридесетак медијских кућа на 11 језика.

Написао је есеје у петнаестак зборника о масовним медијима, као и запажене књиге из области седме умјетности. Добитник је Нинове награде за роман године "Таи".