latinica  ћирилица
06/07/2022 |  09:32 | Аутор: Агенције

Нори: Питаћу Мареја за савјете против Ђоковића

Ривал најбољег српског тенисера Новака Ђоковића у полуфиналу Вимблдона, Британац Камерон Нори, изјавио је данас да ће питати сународника Ендија Мареја за савјет у дуелу са српским асом.
Камерон Нори (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN, илустрација) -
Камерон Нори (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN, илустрација)

Ђоковић и Нори играће на Централном терену у петак.

Нори се само једном састао са Ђоковићем на АТП туру и поражен је прошле године на завршном мастерсу у Торину (6:2, 6:1).

Са друге стране, Мари је против Ђоковића играо 36 пута и претрпио 25 пораза.

- Енди је увијек био пун подршке за мене и мој тим. Увијек тренирамо заједно и питам га за неке идеје. Прије неки дан је свратио до теретане и пожелио ми срећу. Није лоше да га консултујем око тактике. Уживаћу данас, а послије ћу можда контактирати Ендија да видим какве идеје има. Прошли пут кад сам играо против Новака у Торину, играо је веома добро, а ја сам научио доста. Овог пута ћу тактички приступити другачије мечу - рекао је Нори, а пренијели британски медији.

Британски тенисер у четвртфиналу је савладао Давида Гофана са 3:6, 7:5, 3:6, 6:3, 7:5, а признао је да га чека највећи могући испит у тенису.

- Ово је један од највећих изазова у тенису. Трава је његова омиљена подлога, а његов скор на Вимблдону је невјероватан. Међутим, једва чекам да одмјерим снаге са њим и видим какав ће бити његов ниво игре - изјавио је Нори.

Новак Ђоковић освојио је три узастопне титуле на Вимблдону (2018, 2019. и 2021), а у четвртфиналу је елиминисао Италијана Јаника Синера послijе преокрета са 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.