latinica  ћирилица
06/07/2022 |  09:49 | Аутор: СРНА

Ђуревић: Блокирано улагање у путну инфраструктуру

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је да општина, иако има усвојен буџет, нема оперативна средства како би кренула у улагање у путну инфраструктуру јер локални парламент још није усвојио овај програм, као ни програм који се односи на водне накнаде.
Младен Ђуревић - Фото: СРНА
Младен ЂуревићФото: СРНА

Он је рекао Срни да су у буџету општине Вишеград за ову годину планирани приходи од 265.000 КМ, као и да буде искориштено 320.000 КМ из претходне године, а средства ће углавном бити уложена у путну инфраструктуру.

Ђуревић је напоменуо да Скупштина општине још није усвојила програме који се односе на инвестиције за асфалтирање и санацију путева, те да ни прошле године због, како је навео, незаконитог рада локалног парламента нису били усвојени потребни програми.

- Да би средства била оперативна потребно је да Скупштина општине усвоји програм кориштења прихода по основу накнада за кориштење шума и шумског земљишта. Планирано је да се већи дио ових средстава уложи у санацију путева, као и у асфалтирање неких путних праваца - навео је Ђуревић.

Ђуревић је подсјетио да ни прошле године нису били усвојени ови програми, те да нису могли улагати у путеве, осим оних за која су имали обезбијеђена средства из других извора финансирања.