latinica  ћирилица
06/07/2022 |  13:45 | Аутор: СРНА

Брнабић: Како ли је тек Србима на Косову, када се пријети највишим званичницима Србије

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да само може да замисли како живе Срби на Косову и Метохији када се вербалним деликтом пријети највишим званичницима Србије.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC)

Бранбићева је рекла да за директора "института за афирмацију међуетничких односа" у Приштини Фатмира Шехолија позивање на поштовање међународних споразума, што чини Београд, представља позив на рат, а позивање на непоштовање ових споразума - афирмацију међуетничких односа.

- Када вам ускрате право гласа, као што је Приштина то ускратила Србима ове године, слиједи укидање права на мишљење и слободан говор. Замислите колико се Срби на Космету осећају слободно да живе, мисле и говоре, када се вербалним деликтом пријети највишим званичницима Србије - рекла је Брнабићева, коментаришући изјаву Шехолија да ће "Заједница српских општина бити формирана искључиво када Србија призна Косово", те да ће "званичници Београда једном одговарати за ратнохушкачке изјаве".

Она је навела да је ријеч о човјеку који ниједном ријечју није осудио терор над Драгицом Гашић, једином повратницом у Ђаковицу, већ је рекао да она, иако није крива, сваки дан треба да се извињава.

- Толико о афирмацији међуетничких односа - поручила је Брнабићева.

Брнабићева је на свом Твитер налогу упитала "Када ће Заједница српских општина бити формирана".

- За крај ево још једна `ратнохушкачка изјава од мене`- поручила је она, уз постављено питање.