latinica  ћирилица
06/07/2022 |  17:31 ⇒ 17:47 | Аутор: СРНА

Додик: Повећање плата је наше умијеће у неизвјесним временима

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је данашње усвајање сета закона о повећању плата у Народној скупштини Републике Српске само доказ да Српска може сама да доноси аутентичне одлуке и да то повећање плата није резултат никакве подршке или помоћи са стране.
Милорад Додик (Фото: Танјуг) - Фото: ТАНЈУГ
Милорад Додик (Фото: Танјуг)Фото: ТАНЈУГ

- Идемо са повећањем од 10 одсто. Сада су створени услови да то буде исплаћено, а у септембру ће све и један упосленик у јавном сектору добити линеарно по 100 КМ. Желимо да то урадимо и у реалном сектору како би они са најнижим платама могли да повећају своју основицу за обрачун плата. На неки начин то је социјално одговорно и хумано поступање власти Републике Српске по том питању - истакао је Додик за Срну.

Додик је истакао да је то умијеће и успјех власти Републике Српске да обезбиједи могућност да људима повећа плате у овим тешким и неизвјесним временима.

- Дио проблема које прави инфлација нисмо ми генерисали, нити смо ми производили, али видимо да то долази од овог истог свијета у Европском парламенту који држи предавања, а они су ти који су генерисали проблеме који су данас у основи инфлације и свега тога - рекао је Додик.

Он је истакао да власти Српске реагују на то јер не желе да њени људи због свега имају лоше посљедице.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је сет закона о повећању плата у Српској којим се платни коефицијенти увећавају у одређеном проценту тако да сви запослени остваре увећање плате од 100 КМ.