latinica  ћирилица
06/07/2022 |  20:08 | Аутор: СРНА

Влада Србије донира 100.000 помоћи Сао Томе и Принсипе

Влада Србије донираће 100.000 долара држави Сао Томе и Принсипе како би јој помогла да се избори са посљедицама поплава које су погодиле ту земљу у Гвинејском заливу, најавила је премијерка Србије Ана Брнабић.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Брнабићева је послије данашњег састанка са премијером државе Сао Томе и Принсипе Жоржом Бом Жезусом прецизирала да ће одлука о додјели донације бити потврђена сутра на редовној сједници Владе Србије.

Према њеним ријечима, Србија је обезбиједила четири стипендије за студенте из Сао Томе и Принсипе за ову школску годину, а има интерес и да повећа број стипендија за студенте из те државе на Медицинском факултету.

Она је рекла новинарима да је било ријечи и о могућностима успостављања конкретније сарадње између двије државе у области пољопривреде и здравства.

Брнабићева је у име грађана и Владе захвалила држави Сао Томе и Принсипе на томе што је уважила аргументе Србије и повукла признање независности самопроглашеног Косова.

- Тај велики знак пријатељства нам много значи - нагласила је Брнабићева и премијеру Жезусу честитала празник Дана независноСти, који Сао Томе и Принсипе слави 12. јула.