latinica  ћирилица
07/07/2022 |  08:07 ⇒ 08:14 | Аутор: СРНА

Велико интересовање за Требиње, Вишеград и бање

Велико интересовање у Републици Српској исказано је за туристичке ваучере и смјештајне капацитете у Требињу, Вишеграду и бањским центрима Врућица, Кулаши, Лакташи, али и на Јахорини, у Фочи и Бањалуци, речено је из Туристичке организације Републике Српске.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

У ТОРС-у очекују да би, према броју долазака и ноћења туриста, ова година могла да премаши до сада рекордну 2019.

- Према информацијама из локалних туристичких организација почетак године, а посебно прољетна сезона били су веома добри, тако да с правом можемо очекивати да ова година, према броју долазака и ноћења туриста, премаши до сада рекордну 2019. годину - истакли су за Срну из ТОРС-а.

Туристички ваучер, чија је вриједност 100 КМ може се користити до 30. октобра за плаћање услуга смјештаја - ноћење са доручком.

Корисник ваучера може да буде сваки пунољетни грађанин Републике Српске и грађанин са пребивалиштем у Брчком, а могуће га је искористити искључиво ван мјеста пребивалишта корисника, и то само лице на чије име гласи.

Из ТОРС-а су истакли да један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом.

- Два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом. Ваучер се може искористити за плаћање трошкова у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај у корист три корисника ваучера, ако се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције - додали су из ТОРС-а.

Грађанима који желе искористити ваучер довољно је да директно контактирају смјештајне објекте или агенцију, провјере да ли се налазе у систему и резервишу смјештај, уз напомену да желе искористити ваучер. Остатак пријаве је на запосленима у смјештајним објектима и агенцијама.

Из ТОРС-а су навели да ће на сајту /www.evaucer.vladars.net/ бити доступне све информације о објектима у којима је могуће искористити ваучер, туристичким агенцијама преко којих ће се ова услуга моћи реализовати, као и о начину аплицирања за ваучере.