latinica  ћирилица
07/07/2022 |  09:44 ⇒ 09:51 | Аутор: РТРС

Ђоковић спреман за полуфинале Вимблдона

Српски тенисер Новак Ђоковић играће 11. пут полуфинале Вимблдона - турнира, који је освајао шест пута и на коме брани титулу. Противник у мечу за финале је домаћа нада Камерон Нори.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN, илустрација) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN, илустрација)

Оба тенисера у четвртфиналу одиграли су пет сетова.

Ђоковић је био бољи од Синера, а Нори од Давида Гофана. Новак и Камерон су се до сада састали једном, у АТП финалу у Торину прошле године, када је српски играч убједљиво славио 6:2, 6:1.

- Играли смо на Завршном мастерсу, само један међусобни дуел. Другачији су услови, турнир, окружење него што је овдје на Вимблдону. Полуфинале Гренд слема на Централном терену у својој земљи, подршка публике. Нема шта да изгуби. Свака побједа од сада за њега је велика ствар. Знам то. Тренирали смо неколико пута. Знам његову игру добро. Наравно да ћу се спремити - рекао је Ђоковић.

Нори је тренутно 12. тенисер свијета и у каријери је освојио четири титуле. Ипак пласман у финале Вимблдона преко Ђоковића био би врхунац каријере. Вјерује да може до финала.

- Свакако. Мислим да је то очигледно један од најтежих задатака у тенису. Рекао бих да му је трава омиљена подлога и његов рекорд је невјероватан овдје на Вимбледону. Биће тешко - свјестан је британски тенисер.

Меч Ђоковић - Нори на програму је сутра од 14 часова.