latinica  ћирилица
07/07/2022 |  10:34 ⇒ 11:11 | Аутор: СРНА

Митровић: Градоначелникови поступци штете граду

Потпредсједник Скупштине града Бијељина Миленко Митровић рекао је да нису истините најновије прозивке градоначелника Љубише Петровића на рачун Електропривреде Републике Српске, те нагласио да је из ЕРС-а поручено да нити су намјеравали, нити намјеравају искључити струју бијељинском предузећу Водовод и канализација.
Миленко Митровић, потпредсједник Скупштине града Бијељина - Фото: СРНА
Миленко Митровић, потпредсједник Скупштине града БијељинаФото: СРНА

- Eлектропривреда Републике Српске већ је саопштењем нагласила да нити је намјеравала, нити намјерава искључити струју бијељинском водоводу, на чему сам захвалан. Умјесто тога поновљен је позив новој управи Водовода и канализације да хитно реагује и репрограмира дуг како би смањила даљи раст трошкова - навео је Митровић у саопштењу.

Митровић каже да све чешћи, непромишљени испади Петровића штете угледу Бијељине и не представљају одраз расположења грађана, већ су искључива пропаганда градоначелника.

Он је истакао да је менаџмент Електропривреде Републике Српске заузео и став да неће бити поскупљења електричне енергије за становништво и одржао уредну испоруке домаћинствима и привреди, за шта заслужује похвале.

- Електропривреда успјешно обавља своје задатке, о чему свједочи и недавна похвала предсједника Србије Александра Вучића коју је упутио директору Луки Петровићу. Само градоначелник Бијељине, који је очито "изгубио компас" у личној предизборној кампањи, даје другачије изјаве које само штете угледу нашег града - каже Митровоћ.

Предузеће Електропривреда Републике Српске саопштило је јуче да није блокирало рачун предузећу Водовод и канализација Бијељина које за утрошену електричну енергију дугује 398.578 КМ, нити је разматрало ту могућност.

- Важно је напоменути да је Водоводу и канализацији Бијељина дата могућност да дуговања измири путем репрограма. Међутим, они нису искористили ту могућност и дошло је до нагомилавања дуга - наводи се у саопштењу и додаје да ЕРС, упркос крајње неодговорном понашању руководства водовода, али и њеног оснивача, није разматрала могућности искључења струје овој фирми јер би због такве одлуке испаштали грађани и привреда који обавезе према овом предузећу измирују редовно.