latinica  ћирилица
07/07/2022 |  11:38 ⇒ 14:28 | Аутор: РТРС

Караван РТРС-а овај викенд у Српцу и Мркоњић Граду (ВИДЕО)

Бардача и Балкана, Врбас и Сава, лов и риболов, природне љепоте, добре домаћине и вриједне људе, општине Србац и Мркоњић Град и двије Гордане, овог викенда спаја Караван на програму РТРС-а.
РТРС Караван у Српцу и Мркоњић Граду - Фото: РТРС
РТРС Караван у Српцу и Мркоњић ГрадуФото: РТРС

У суботу је наша станица Србац, гдје ћемо се уз пјесме Гордане Гоце Тржан упознати са знаменитостима и активностима у овом мјесту, које је изњедрило неколико познатих имена.

Општина која има највише својих монографија, чак 15, језеро Бардачу, бројна излетишта, развијен коњички спорт и свјетски познату и признату ликовну колонију, наша је станица ове суботе. То је Србац, мјесто у којем смо упознали диван брачни пар, малог глумца Петра и гдје ће нам пјевати Гоца Тржан! Караван стиже у Србац, а ви?

Зеленило четинара, пећине, љепота Балкане, Црне ријеке, Врбаса, очарали су све посјетиоце Мркоњић Града, а у Каравану ћемо вас подсјетити и на гурманлуке овог краја попут сира и кајмака, традиционалне дане косидбе и духовне светиње овог краја. Уз пјесму се боље дружи, а ове недјеље са нама у Каравану је Гоца Лазаревић!

Са сјевера Српске у недјељу Караван путује мало јужније у Мркоњић Град, општину која је на свим туристичким мапама Балкана по природном богатству и нетакнутој природи, али и познатој историји. Музичка гошћа је Гордана Гоца Лазаревић.