latinica  ћирилица
07/07/2022 |  11:47 | Аутор: СРНА

Абазовић: Свако ко жели рушење владе, жели да удаљи Црну Гору од ЕУ

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић рекао је да свако ко жели да сруши Владу због Темљеног уговора са Српском православном црквом, жели да удаљи Црну Гору од Европске уније.
Дритан Абазовић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Дритан Абазовић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Он је, након састанка представника парламентарне већине поводом најаве да ће Влада у Подгорици сутра гласати о потписивању Темељеног уговора, рекао новинарима да је састанак био коректан и да га дијалог увијек радује.

Одговарајући на питање да ли ће Темељни уговор са СПЦ сутра бити тема и да ли може довести у питање опстанак Владе, Абазовић је рекао да је могуће да се иде према том сценарију.

- Дневни ред је јасан, желим да чујем све министре и ако може у некој рационалној атмосфери да се ријеши ово питање - нагласио је Абазовић.

Одговарајући на питање да ли су Демократска партија социјалиста и Социјалдемократска партија рекле да ће ускратити подршку, Абазовић је навео да то није саопштено на састанку.

Он је напоменуо да нико добронамјеран у Црној Гори, нити у међународној заједници не жели дестабилизацију, коју, како је навео, неће подстицати ни премијер, ни Влада.

Абазовић је јуче потврдио да ће Влада Црне Горе сутра гласати о потписивању Темељног уговора са Српском православном црквом.

Радне групе Владе Црне Горе и СПЦ начелно су ускладиле радну верзију Темељног уговора коју је Влада објавила на званичном сајту.