latinica  ћирилица
07/07/2022 |  13:55 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Станари зграде у Бањалуци страхују, писали полицији; Предложен притвор за Дејана Татића

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је притвор за Дејана Татића /22/ због постојања основане сумње да је починио кривична дјела насиље у породици, угрожавање сигурности и неовлаштена производња и промет дроге.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

Татић је 4. јула у Бањалуци починио кривично дјело насиље у породици на штету лица чији су иницијали Т.В. са којом је у емотивној вези, а дан касније је у Улици Бранка Поповића пријетио да ће напасти на живот и тијело оштећеног лица чији су иницијали Б.Р. и њему блиског лица.

Осумњиченом се ставља на терет и да је за сада, у тачно неутврђеном временском периоду, ради продаје држао већу количину екстазија, саопштено је Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Тужилац је предложио притвор због бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те да ће починити кривично дјело којим пријети.

О приједлогу за одређивање притвора одлучиће судија Основног суда у Бањалуци.

Подсјећања ради, станари зграде на броју 41 су се јуче обратили МУП Српске, градоначелнику Бањалуке, Омбудсману и другим надлежним институцијама.

Они траже да буду заштићени, јер се боје шта би Татић могао урадити.

- Овим путем Вам се обраћамо зато што је безбједност свих станара нашег насеља оправдано угрожена. Молимо вас да хитно предузмете све што је у вашој моћи и тиме покушамо заједнички спријечити Татића у извршењу противправних радњи којима би се угрозила безбједност и животи наше дјеце и нас - наведено је у писму које су потписали станари зграде.

Кажу да оправдано сумњају да је он спреман урадити све како би се осветио комшијама које су као савјесни грађани поступили на начин да спријече започети физички напад на дјевојку, а који се десио у понедјељак у вечерњим сатима, на дјечијем игралишту.

- Татић је физички насрнуо на нама непознату дјевојку и ударцем у главу је оборио на земљу и наставио са нападом. Неколико родитеља су покушали спријечити напад, позвали су полицију, те је он био одведен од стране службених лице на даље поступање. Сутрадан, након што је пуштен из притвора, а према ријечима људи који су се налазили на лицу мјеста, он је дошао на дјечије игралиште и у оближњи кафић, тражећи оне који су га спријечили у извршењу физичког напада, са изјавама да ће се осветити - кажу забринути станари.

Додају, да је на исто игралиште следећи дан дошла и жена која се представила као његова тетка, која их је молила да нешто предузмемо јер они као и његова породица не могу да утичу на њега, и упозоравала их је да он покушава да прибави ватрено оружје и да је рекао да му треба "да му убије дијете".

- Сви смо јако потресени и у паници, и молимо да урадите нешто по горе наведеном питању да послије не би било касно - поручују станари.