latinica  ћирилица
07/07/2022 |  14:22 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

Референдум о опозиву начелника Братунца средином августа (ВИДЕО)

Грађани општине Братунац, средином августа, на референдуму, изјасниће се да ли су за опозив или не актуелног начелника општине Братунац Срђана Ранкића - тако је данас одлучила скупштинска већина у овој локалној заједници.
Братунац - Фото: Wikipedia
БратунацФото: Wikipedia

Иницијативу за опозив начелника Ранкића, који је на ту функцију изабран као независни кандидат, покренули су одборници СНСД-а, Уједињене Српске, ДНС-а, СДС-а и СДА. За ову одлуку гласало је 19 од укупно 25 одборника.

Срђан Ранкић, акуелни начелник општине Братунац, прекомјерним запошљавањем, без конкурса и процедура довео је у питање функционисање општине и општинских предузећа и због тога не заслужује да буде начелник општине сматрају у СНСД-у

У Уједињеној Српској, која је на прошлим локалним изборима подржала Срђана Ранкића као независног кандидата за начелника општине, кажу да је изазвао политичку кризу у општини несарадњом са скупштинском већином.

Из ДНС-а истичу да се криза пренијела и на локална предузећа гдје су у Градској чистоћи и предузећу ДОО "Малина" нагомилани дугови, а ситуација безнадежна. Ипак, основна замјерка су нереализовани капитални пројекти као што су заобилазница и бесцаринска зона.

Начелник Ранкић одговара да је опозив покренула интересна група од 19 одборника која се, како каже, бави искључиво рекетирањем и уцјенама.

- Они имају само један циљ, а то су лични интереси. Тражили су, а ја нисам хтио да испуним захтјеве да запослим њихове породице, родбину - додаје Ранкић.

Шта је истина и ко је у праву, одлучиће грађани општине Братунац на референдуму 7. августа. Формирана је и Комисија за спровођење референдума који ће коштати 90.000 марака.