latinica  ћирилица
07/07/2022 |  15:19 ⇒ 19:29 | Аутор: РТРС

Влада Српске: Низ дезинформација о премијеру Вишковићу и "Алумини"

Влада Републике Српске саопштила је да се ових дана у јавности појавило низ дезинформација у вези са предсједником Владе Радованом Вишковићем и најуспјешнијим привредним колективом Српске "Алумином" из Зворника, а с циљем дискредитације премијера лично и Владе.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

- Посљедњу, такву неистину јуче је у јавности изнио народни посланик Небојша Вукановић, који је за скупштинском говорницом, без иједног аргумента и доказа, изјавио да је предсједник Владе, наводно, тражио од зворничке 'Алумине' финансирање изборне кампање - саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Из Владе наглашавају да је више него очигледно да Вукановић и слични њему то, у ово предизборно вријеме, раде са циљем придобијања јефтиних политичких поена, а ради сопственог позиционирања унутар страначких листа, или пак, осигуравања компензационог мандата, баш као што је то посланик Вукановић радио у ранијим годинама.

- С обзиром на то да је јасно да посланик Вукановић не посједује доказе и аргументе којим би поткријепио своје оптужбе, минимално што би, ради саме јавности, требао да уради јесте да се извини грађанима Републике Српске, јер их је изманипулисао, обасипајући их измишљотинама - наводи се у саопштењу.

Из Владе додају да су, без обзира што је предизборно вријеме, увјерени да би народни посланици, ако држе до сопственог дигнитета, скупштинску говорницу и парламент требали да користе за укрштање различитих политика и програма, а не да је претварају у полигон за изношење лажи и дисквалификација.

- Такође, јавности скрећемо пажњу да друштвене мреже, заиста, пружају могућност да информације много брже долазе до корисника, али, нажалост, свједоци смо исто тако да су, поготово у вријеме предизборних кампања, постале полигон за изношење бројних манипулација, било да је ријеч о политички мотивисаним обманама или пак настојањима интересних група да на тај начин реализују своје циљеве - закључује се у саопштењу Владе.