latinica  ћирилица
07/07/2022 |  15:25 ⇒ 20:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Надалу пукао мишић, на тренинзима скоро да и не сервира

Полуфиналиста Вимблдона, шпански тенисер Рафаел Надал, изјавио је да повреду трбушног мишића вуче већ недјељу дана и да на тренинзима готово и не сервира како би избјегао бол, пренио је британски Експрес.
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/KIERAN GALVIN) -
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/KIERAN GALVIN)

Надал је јуче успио да преброди бол у абдомену и савлада Тејлора Фрица у четвртфиналу послије пет сетова са 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (4).

Шпанска Марка објавила је данас да је популарном Бику са Мајорке пукао трбушни мишић и да је расцјеп на њему седам милиметара.

Надал тврди да проблем вуче већ недјељу дана и да због тога на тренинзима готово да није ни сервирао како би избјегао бол.

- Вучем овај проблем готово недјељу дана. На тренинзима готово да нисам ни сервирао да бих сачувао здравље. Потребно је да слушам људе који знају. Бар ме стопало не бољи, или боли мање, па ме то не лимитира. Немам разлога да се жалим. Имам среће, иако имам мало времена за опоравак од двије повреде и обје лијечим у ходу - изјавио је Надал.

Шпанац, који је ове сезоне освојио Аустралијан опен и Ролан Гарос и тако дошао до 22 гренд слем трофеја, у полуфиналу Вимблдона играће сутра против Аустралијанца Ника Кирјоса.

Надал и Кирјос двапут су се састали на лондонском гренд слему. Кирјос је 2014. славио у осмини финала са 3:1 сетовима, а Надал је узвратио истом мјером у другом колу 2019. године.