latinica  ћирилица
07/07/2022 |  15:50 ⇒ 15:57 | Аутор: РТРС

Јован Јошило ухапшен у Хрватској

Јован Јошило, осумњичен за организовани криминал, који је у бјекству од 6. априла ове године, ухапшен је у Хрватској, сазнаје РТРС.

Како сазнајемо, МУП Републике Хрватске је 5. јуна ове године обавијестио Управу за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске да су истог дана извршили контролу и легитимисање лица које им је том приликом на увид показало личну карту Републике Словеније, у чију вјеродостојност су посумњали, те су од надлежних органа Републике Словеније и МУП-а Републике Српске затражили додатне провјере.

Након извршених провјера и благовремене размјене података, утврђено је да се ради о Јовану Јошилу, држављанину Босне и Херцеговине, који се налази у бјекству од 6. априла, када су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Републике Српске (УОТК) извршили претрес објеката у његовом власништву.

С Јошилом су ухпшена још два лица, која су се с њим налазила у возилу.

Надлежни правосудни органи БиХ ће у наредном периоду затражити изручење наведених лица ради суђења у БиХ.

Подсјећамо, 5. априла су припадници Специјалне антитерористичке јединице извели потрагу за Јошилом, те претресали локације у бањалучком насељу Старчевица.

У склопу акције "Сториџ" и "Транспортер" припадници Управе за организовани и тешки криминалитет су том приликом ухапсили три особе због сумње да су као припадници организованих криминалних група чинили кривична дјела организовани криминал, а у вези са неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога, те помогли Јошилу да побјегне из Бањалуке.