latinica  ћирилица
07/07/2022 |  17:18 | Аутор: РТРС

Извођачима радова у шумарству више од четири милиона КМ

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске данас је у Бањалуци одобрио исплату од 4.122.000 КМ за потребе суфинансирања увећаних трошкова извођења радова привредним субјектима који пружају услуге извођења радова у шумарству.
Компензациони фонд Републике Српске - Фото: РТРС
Компензациони фонд Републике СрпскеФото: РТРС

Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког извођача радова у шумарству донијети Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, а у вези са достављеним мјесечним извјештајима о извршеним радовима Јавног предузећа "Шуме Републике Српске", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Одлука је донесена након што се Управни одбор Компензационог фонда упознао са Информацијом о потреби суфинансирања производње у Јавном предузећу шумарства "Шуме Републике Српске" у периоду од 1. јула до 31. децембра.

Управни одбор Компензационог фонда је у вези с тим закључио да су испуњени услови за додјелу средстава за подршку финасирања производње у шумарству, а ради ублажавања посљедица изазваних пандемијом вируса корона и глобалних поремећаја на тржишту узрокованих појавом инфлације у овој години.

Управни одбор Компензационог фонда прихватио је Информацију о потреби обезбјеђења финансијских средстава за набавку дијела медицинске опреме за електрофизиологију срца у Болница "Свети Врачеви", те је за ове потребе одобрио исплату овој јавној здравственој установи од 350.000 КМ /урачунат ПДВ/.

Компензациони фонд данас је прихватио и Информацију о потреби обезбјеђења финансијских средстава Медицинском факултету Фоча за набавку "ЦБЦТ 3Д" апарата за радиографисање у Специјалистичком центру за стоматологију, те за ове потребе одобрио исплату овој високошколској установи од 114.000 КМ /урачунат ПДВ/.

На данашњој сједници Управни одбор Компензационог фонда усвојио је Захтјев за обезбјеђење средстава за исплату плата радницима Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Бањалука, те је за ову сврху одобрио исплату 50.000 КМ.