latinica  ћирилица
09/07/2022 |  11:25 ⇒ 12/07/2022 | 07:54 | Аутор: СРНА

Вулић: Запослени у БХРТ-у сами потврђују да раде у бесмисленој медијској кући

Члан Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да инструментализација БХРТ од овог јавног сервиса прави фантома, медијску кућу која се све више претвара у бесмислену скаламерију са тенденцијом урушавања до коначне пропасти.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Невјероватно је колико "босанске патриоте" све чине да униште институције земље за коју се куну да је толико воле, а БХРТ је примјер за то. Да је постојање БХРТ изгубило сваки смисао, одавно је јасно, а то скоро сваки дан потвђују нам и сами запослени својим лицемјерним додворавањем бошњачком политичком корпусу - истакла је Вулићева за Срна.

Имајући у виду да Управни одбор БХРТ-а не реагује на изругивање ћирличног писма, Вулићева је позвала генералног директора БХРТ-а Белмина Карамехмедовића да спроведе дисциплински поступак против аналфабете какав је Елвир Буцало, који је ћирилицу назвао хијероглифима.

Вулићева је подсјетила да је Карамехмедовић покренуо низ дисциплинских поступака, неутемељених и из хира, када је ријеч о српским новинарима запосленим у овој такозваној медијској кући.

У случају да се Карамехмедовић оглуши на овај срамни, нецивилизацијски чин његовог новинара, Вулићева је најавила да ће покренути све могуће процедура кроз Комисију за саобраћај и комуникације и парламент БиХ.

- Жалосно је ћутање дијела међународне заједнице која на било шта бошњачко дјелује и прије него што Бошњаци изнесу у јавност своју "увријеђеност", а српско није ништа вриједно реаговања из визуре међународних представника, па тако ни изругивање српског ћириличног писма - нагласила је Вулићева.

Новинар БХРТ-а Елвир Буцало јуче је у најави емисије назвао ћирилично писмо хијероглифима.