latinica  ћирилица
09/07/2022 |  12:34 | Аутор: СРНА

"Потписивање Темељног уговора са СПЦ значи помирење у Црној Гори"

Социјалистичка народна партија спремна је и за изборе и за наставак заједничког рада у Влади Црне Горе, саопштено је из те чланице владајуће коалиције након што је Влада усвојила Темељни уговор државе и Српске православне цркве .
Црква-Подгорица - Фото: РТРС
Црква-ПодгорицаФото: РТРС

Из СНП је саопштено да сви грађани треба да знају да потписивање Темељног уговора са СПЦ значи помирење у Црној Гори.

Овом одлуком ми излазимо из ровова из којих су само због политичких разлога браћа, кумови, комшије и пријатељи једни на друге у дугом периоду гледали скоро па преко нишана", наводи се у саопштењу и додаје да се том одлуком Владе Црне Горе креће у премошћавање дубинских подјела црногорског друштва.

Из СНП-а су истакли да ће усвајање Темељног уговора помоћи да се Црна Гора брже креће на европском путу и да то ових дана потврђују сви релевантни међународни партнери државе.

У саопштењу се наводи да СПЦ има и историјски веома важну улогу за Црну Гору да је по броју вјерника највећа вјерска заједница у Црној Гори.

- Зато је било природно да управо са СПЦ Влада Црне Горе прво потпише уговор којим се уређују односи између државе и вјерских заједница - додаје се у саопштењу.

Влада Црне Горе усвојила је јуче приједлог Темељног уговора са Српском православном црквом.