latinica  ћирилица
09/07/2022 |  16:59 ⇒ 17:49 | Аутор: СРНА

Грујичић: Зашто смета истина о српским жртвама?

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић изјавио је да фотографије 3.267 убијених и погинулих Срба из регије Бирач, постављене данас поред пута Братунац - Поточари, показују димензију српског страдања у овом крају, које се игнорише у међународној јавности.
Младен Грујичић - Фото: СРНА
Младен ГрујичићФото: СРНА

Грујичић је рекао да  међународној јавности смета све што доказује да постоје српске жртве из рата у БиХ, што потврђује и постављене фотографије, као и да они ту истину желе по сваку цијену елиминисати, што је неприхватљиво и за осуду.

- У међународној заједници и јавности креира се једнострана истина по којој су жртве биле само на бошњачкој страни и о чему свијет упорно убјеђују, а што није тачно и ми морамо чинити напоре да докажем оистину о српском страдању - додао је Грујичић.

Он је истакао да је истина тих 3.267 фотографија Срба убијених и погинулих у средњем Подрињу у посљедњем рату у БиХ.

- Зашто то некоме смета, зашто омаловажавају српске жртве, од којих је половина било цивила и какве се намјере странаца крију иза таквог приступа - упитао је Грујичић.

Он је нагласио да је дужност сваког Србина да се бори да починиоци злочина над српским народом одговарају, као што и починиоци осталих злочина одговарају и нико не треба да уклања те фотографије јер оне, према његовим ријечима, показују димензију српског страдања у овом крају, које се игнорише у међународној јавности.

Уз регионални пут Братунац - Поточари данас су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ. /крај/мп/аб/фото