latinica  ћирилица
10/07/2022 |  16:54 | Аутор: СРНА

Стевандић: Не дозволити да српске жртве буду потцијењене

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да ова странка жели да покрене кампању о равноправности жртава рата у БиХ, јер сматра да су српске жртве дискриминисане.
Сједница Предсједништва Уједињене Српске - Фото: СРНА
Сједница Предсједништва Уједињене СрпскеФото: СРНА

Стевандић је рекао да ће ову кампању покренути сутра посјетом православном гробљу у Братунцу заједно са представницима породица погинулих и несталих из братуначке регије.

- Циљ је да уведемо равноправност за српске жртве, да се не дешава да се, када се ставе слике са српским жртвама, наређује да се оне скидају - рекао је Стевандић новинарима на Јахорини након сједнице Предсједништва Уједињене Српске.

Он је поручио да су српске жртве једнаке са свим другим жртвама.

- Наша је дужност да не дозволимо да оне буду потцијењене и понижене у Републици Српској - рекао је Стевандић.

Он је навео да Уједињена Српска на предстојећим општим изборима у октобру очекује да буде једна од три првопласиране странке у Републици Срској.

- Према резултатима анкета, а и нашег рада на терену и свега што доживљавамо у протеклих мјесеца дана обилазећи Републику Српску, врло су реалне шансе да будемо једна од три првопласиране странке у Српској - рекао је Стевандић.

Он очекује да ће у складу са изборним резултатима, за које сматра да ће бити добри, Уједињена Српска бити у власти у Републици Српској.