latinica  ћирилица
17/07/2022 |  11:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Михајловићева због забране Вучићу отказала службену посјету Загребу

Потпредсједница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић отказала је службену посјету Загребу због забране Хрватске предсједнику Србије Александру Вучићу да приватно посјети Јасеновац.
Зорана Михајловић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Зорана Михајловић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

Михајловићева је у уторак у Загребу требало да се састане са министром господарства и одрживог развоја Хрватске, Давором Филиповићем, а главна тема разговора требало је да буде регионална сарадња и повезивање гасним интерконекцијама, саопштило је Министарство рударства и енергетике.

Наведено је да је састанак организован са циљем да се разговара о томе како да се ради на томе да кроз конкретне пројекте и сарадњу буде повећана енергетска безбједност цијелог региона и да се заједно иде у сусрет изазовима 21. вијека.

- Умјесто да покажемо поштовање према свим жртвама и тражимо начине да заједно градимо бољу будућност, као што ради Србија, оваквим потезима се само враћамо у прошлост и онемогућава се унапређивање односа двије земље у областима гдје итекако постоји потреба да сарађујемо - истакла је Михајловићева.