latinica  ћирилица
17/07/2022 |  15:09 ⇒ 15:09 | Аутор: СРНА

Селак: Хрватска показала да нема намјеру да буде дио рјешења

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак истакао је да се хрватска Влада забраном предсједнику Србије Александру Вучићу да посјети Јасеновац прописно осрамотила, сама себи нанијела штету и показала да нема намјеру да буде дио рјешења.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

- Има много тога што може да се деси као одговор на такво понашање, али право питање је да ли такво понашање заслужује дипломатски одговор. Са онима који славе етничко чишћење и забрањују предсједнику Србије посјету Јасеновцу, заиста нема много тема за разговор - поручио је Селак, који је данас у Београду присуствовао обиљежавању 14 година од оснивања Покрета социјалиста.

Обраћајући се присутнима, Селак је рекао да, иако многи из окружења не желе да виде Србију као најјачу земљу и лидера Балкана, Србија то свакако јесте, на понос свих грађана Србије, а посебно нас из Републике Српске, саопштено је из СПС-а.

- До сада се Србија заштитнички односила према свим Србима и у тешким временима успјела је да се издигне, изгради и оснажи - рекао је Селак и додао да се у будућности очекује још обухватнија сарадња Српске и Србије.