latinica  ћирилица
19/07/2022 |  15:05 ⇒ 17:10 | Аутор: АТВ

Борба за живот Реље Бокана: Родитељи апелују за помоћ

Реља Бокан, има непуне двије године, а од првог дана свог рођења води битку за живот.
Борба за живот Реље Бокана (Фото: atvbl.rs) -
Борба за живот Реље Бокана (Фото: atvbl.rs)

Хидроцефалус, била је дијагноза која је Рељи установљена због пријевременог рођења.

Народски речено, дошло је до излива крви у мозак и од тада за мајку Мирелу и оца Давора креће ход по мукама пун љубави за оно најмилије што имају.

Преко својих малих, дјечијих, плећа Реља је прегрмио већ неколико тешких операција, али борби се не назире крај.

Усљед оштећења централног очног нерва појавило се сљепило, а потом и један од најтежих облика епилепсије "West sindrom".

Фебруара ове године, у Њемачкој, оперативним захватом, уграђен му је и шант (хидроцефална пумпица), али је прошле седмице дошло до наглог погоршања здравственог стања.

- Реља је био на ивици смрти због серије епилептичних напада који су га задесили. Након што је хоспитализован, на ЦТ снимку је установљено да је дошло до помјерања шанта и још неких компликација које могу животно да га угрозе. Љекари из Њемачке који су прегледали ЦТ снимак рекли су да хитно мора да се уради магнетна резонанца и нови оперативни захват на клиници у Франкфурту - прича Рељина мајка Мирела.

Највећи проблем су финансије неопходне за лијечење, не крију Мирела и Давор. Обоје без сталног запослења, посвећени својој животној борби, довијају се на разноразне начине да пронађу новац неопходан за лијечење. На "западу" за такве проблеме не маре. Врата клинике отварају се тек када новац легне на рачун.

- Ми сада морамо да уплатимо новац на предрачун који смо добили, а који износи 24.533 евра. То је услов да нас приме на клинику и да отпочну лијечење. Колико ће даље лијечење коштати и колико ћемо још новца морати да платимо, ми не знамо. Сада нам је најбитније да платимо предрачун и да нас приме у клинику јер нам је Реља у јако лошем стању. Сваки сат нам је битан, а не дан. Ми смо успјели да уз помоћ пријатеља скупимо дио новца, али нам недостаје око 4.000 евра за предрачун - кроз сузе прича Мирела.

Реља у Франкфурту, са својим родитељима, сада проживљава нову, можа до сада и најтежу своју битку.

Мирела и Давор не желе да кукају, и храбро се носе са свим недаћама, увјерени да ће на крају Реља изаћи као побједник. Ипак, свака им је помоћ добродошла.

Сви они вољни да помогну могу то да ураде уплатом на жиро рачун:

Атос Банк, на име Мирела Рогић: 5672-4450-0013-8935

НЛБ Банка, na ime Davor Bokan: 5620-9980-8372-1213 

Uplate iz inostranstva: NLB Banka: IBAN: BA395620998135119088, Davor (Milan)Bokan, 28.04.1982., Ravnogorska 16, 78000 Banjaluka 

SWIFT BIC: RAZBBA22, NLB Banka a.d. , Milana Tepića 4, 78000 Banja Luka , Bosnia and Herzegovina

SWIFT BIC: LJBASI2X, NOVA LJUBLJANSKA BANKA D.D. , Ljubljana, Slovenia 

SWIFT BIC: CONARS22 , NLB BANKA A.D. , Belgrade, Republic of Serbia