latinica  ћирилица
20/07/2022 |  09:37 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Гујону Плакета Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас у Београду директору Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арноу Гујону Плакету Одбора у знак захвалности и признања.
Арлов-Гујон - Фото: РТРС
Арлов-ГујонФото: РТРС

Арлов је рекао да Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији Плакетом изражава захвалност и признање овој високој институцији Владе Србије и њеном директору Арноу Гујону са жељом за наставак сарадње.

Навео је да Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у оквиру својих редовних пројеката већ седам година помаже пројекат Одбора "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Он је напоменуо да је у посљедњих десет пројеката са Косова и Метохије у 36 градова и општина Републике Српске боравило више од 5.500 српске школске дјеце, око 600 просвјетних радника, око 250 дјеце и младих с потешкоћама у развоју и њихових родитеља из Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице.

- Ту су и просвјетни радници и дјеца и млади са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме", за које смо изградили дневни центар. А ове године први пут су била српска дјеца са Баније и Глине - рекао је Арлов.

Он је додао да ће замолити Гујона да, ако је Управа у могућности, помогне Одбору у опремању дневног центра "Подржи ме - 9. јануар", који је изграђен и за шта је урошено више од 300.000 и у току је опремање.

Фото: РТРС

Гујон је рекао да му је драго што је као директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону примио захвалницу, због подршке коју управа дуги низ година пружа бањалучком Одбору за помоћ Косову и Метохији.

Он је додао да Одбор и Арлов раде изузетан посао готово 15 година, а то је, поред саме хуманитарне помоћи на Косову и Метохији, повезивање Срба са Косова и Метохије са Србима из Републике Српске.