latinica  ћирилица
20/07/2022 |  13:53 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Успјешна сарадња УКЦ-а Српске и Онкоцентра из Санкт Петербурга (ВИДЕО)

Онколошки хирурзи из Онкоцентра из Санкт Петербурга боравили су у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.
Успјешна сарадња УКЦ-а Српске и Онкоцентра из Санкт Петербурга  (Фото: facebook.com/UKCRS) -
Успјешна сарадња УКЦ-а Српске и Онкоцентра из Санкт Петербурга (Фото: facebook.com/UKCRS)

Гошће из Русије учествовале су у едукативним радионицама, чиме је настављена континуирана медицинска едукација и међународна сарадња двије здравствене установе, као и размјена искустава у дијагностиковању, лијечењу и хируршком збрињавању онколошких обољења.

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је да боравак руских доктора показује да је УКЦ једна од највећих интернационалних здравствених институција у БиХ.

- Тренутно је више од 30 љекара из УКЦ-а на едукацији у иностранству, а протеклих дана у УКЦ-у боравили су еминентни стручњаци из Русије ради размјене искустава и усвајања нових знања - рекао је Ђајић.

Онколошки хирург, специјалиста за туморе врата и главе из Санкт Петербурга Марија Магомедовна Исмаилова рекла је да се наставља блиска сарадња Онкоцентра из Санкт Петербурга и УКЦ-а Републике Српске која траје од 2018. године.

- Предстоји нам размјена топлих односа наших народа и стечених искустава клиничких центара - истакла је Исмаилова која је у УКЦ-у боравила са медицинском сестром - анестетичаром Лидијом Владимировном Осиповом.