latinica  ћирилица
20/07/2022 |  21:23 ⇒ 22:22 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Не бојим се затвора и наставићу да говорим у име српског народа (ВИДЕО)

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић, гостујући у Телерингу, рекао је да ће наставити говорити у име српског народа.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

На питање плаши ли се затвора, будући да је након изјаве да се у Сребреници није десио геноцид позиван у Тужилаштво БиХ, Ковачевић одговара - немам ниједан разлог да се плашим, јер нисам прекршио закон.

- Шокантна је била реакција из ФБиХ када су људи из Тужилаштва рекли да неће да воде истрагу против мене. Они су установили да нисам никога желио да увриједим, нити да сам желио да ширим мржњу - навео је Ковачевић.

Истакао је да су одређени медији Федерације писали да требају да добије блажу казну од шест мјесеци.

- На који начин ћу се ја бојати затвора ако сам на дан када је Валентин Инцко намтенуо тај закон отишао на Трг Крајине у Бањалуци и рекао шта мислим о томе и послије отишао у Сарајево и све то поновио. Не, ја се не бојим затвора и спреман са платим цијену говорећи истину и оно шта српски народ мисли - навео је Ковачевић. 

Ковачевић је рекао да се и у историји представници српског народа ниси бојали да кажу истину.

- Нису се бојали да се боре слободу и да кажу шта српски народ мисли и да то плате животом. Ако требам да пазим шта ћу да говорим у име свог народа, онда не треба да радим овај посао - рекао је Ковачевић.