latinica  ћирилица
21/07/2022 |  15:51 ⇒ 16:21 | Аутор: РТРС

Додик: Најлакше је бити опозиција и нападати све (ВИДЕО)

Најлакше је бити опозиција и нападати све, показивати нетолеранцију према било каквом успјеху оствареном у немогућим околностима које, између осталог, подразумијевају и личне и пријетње породици, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- То је цијена посла који радимо. Показали смо да нисмо спремни да поклекнемо - закључио је Додик.

Срби су научили, каже Додик, да на оно на шта не могу да утичу, оставе по страни.

- Направили смо један капитални документ и он најбоље говори о свему. То је децембра прошле године када се Народна скупштина Српске опредијелила да врати своје надлежности у складу са Уставом и ми ћемо то и урадити - додао је Додик.

Када је ријеч о сукобу у Украјини, Додик каже, да је он на сам начин дефинисао те односе.

- Није било политички паметно подметати се под разјарени Запад који је своју немоћ покушавао да искаже или покаже према мање слабијим ,а то смо несумљиво ми, у том политичком смислу. Ми ћемо то занављати све док то не завршимо. Сви они који ликују над тим питањем, нека то забораве - рекао је Додик.

Истиче да тај документ није нестао и не може и неће.

- Он је један од најважнијих докумената новије политичке историје Републике Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да БиХ мора бити уставна или је неће бити, те да Српска бира уставну БиХ.

Додик је рекао да наметање рјешења није начин да се спаси БиХ, те сматра да би и за муслимане било боље да имају своју државу и да би са чистим рачунима боље сарађивали.