latinica  ћирилица
25/07/2022 |  15:27 ⇒ 19:08 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Спремна сам да будем члан Предсједништва БиХ (ВИДЕО)

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је у интервјуу за РТРС да је потпуно спремна да буде члан Предсједништва БиХ из Српске уколико јој грађани дају повјерење, те да јој није важно ко ће бити остали чланови, јер сматра да сваки народ треба да бира свог представника.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је рекла да је у Сарајеву важно имати некога ко неће допустити да му други намећу било шта, али ко, исто тако, неће никоме ништа наметати.

Могућност да са Борјаном Кришто сједи у Предсједништву, што би било први пут да тамо сједе двије жене, не сматра необичним нити другачијим.

- Ако будемо изабране, спроводићемо политике у име којих смо изабране, као и било ко други - додала је Цвијановић.

Она је навела да зна како функционишу ствари у Предсједништву БиХ и да је важно да Српска у Сарајеву има људе који хоће на одговоран начин да се баве свим питањима.

Цвијановић је навела да постоји механизам заштите уколико буде прегласавања у Предсједништву БиХ, а то је да Народна скупштина Републике Српске буде посљедња инстанца која ће одлучити да ли нечега има или нема.

Цвијановић је истакла да су Српској потребни они политичари који су свјесни шта је важно, а то је очување Републике и заштита њених надлежности.

- Исто тако цијеним да и друга два народа разумију шта су то њихови интереси и да ће се у складу са тим и понашати - нагласила је Цвијановић.