latinica  ћирилица
29/07/2022 |  07:52 ⇒ 07:54 | Аутор: СРНА

Почео 22. Џез фестивал на Зеленковцу

Интернационални Џез фестивал на Зеленковцу код Мркоњић Града почео је наступом бендова "Крис Екман трио" из САД, Акустични ансамбл "Кло Кло" из Новог Сада и интернационални састав "Сонас енд Нимф".
Зеленковац - Џез фестивал -
Зеленковац - Џез фестивал

Организатор Боро Јанковић рекао је синоћ новинарима да му је да се његује ова врста културе на овом подручју и што има много људи који воле џез.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је да туристичка понуда мора да буде разноврсна и да сваки туриста који дође пронађе нешто за себе.

- Похваљум Бору који има туристичку понуду коју многа мјеста немају, а то је за рекреативни одмор. Ово је и авантуристички туризам - истакао је Лончаревић.

Музичар Крис Екман из САД каже да је Зеленковац веома лијепо мјесто и да ријетко имају прилику да наступају у оваквом амбијенту, те је веома узбуђен што овдје свирају.

Вања Манић Матић из "Кло Кло" бенда одушевљена је атмосфером, а каже да јој се све допада, посебно природа.

Истог је мишљења и Сара Вулетић из састава "Сонас енд Нимд" која каже да је Зеленковац чаробно мјесто, да су људи дивни и пријатни, те да је енергија Фантастична.

Пуниша Зељковић из Сремске Каменице похвалио је Јанковића који се бори како би довео велики број извођача који у потпуности оправдавају префикс џез и све што прати џез сцену, како у региону тако и на еврпској и свјетској сцени.

На Зеленковцу ће вечерас наступити Ембрио из Њемачке, "Ин моменто" из Холандије, "Кантон шест" из Скопља и "Пројект" из Панчева.

"Милан Петровић квартет" из Београда, "Лолита" из Љубљане и Ипио Пајо из Њемачке свираће сутра, а фестивал се завршава у недјељу, 31. јула, наступом бањалучког "Кајтез енд Ганга".

Покровитељи Џез фестивала су Министарство просвјете и културе Републике Српске, општина Мркоњић Град, Амбасада САД у Сарајеву и "Јелен пиво".