latinica  ћирилица
29/07/2022 |  14:27 ⇒ 14:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Џони Деп продао колекцију портрета за три милиона фунти

Славни холивудски глумац Џони Деп продао је портрете из своје дебитантске умјетничке колекције у рекордном року, чиме је зарадио три милиона фунти за само неколико сати, пренио је Би-Би-СИ.
Џони Деп (Фото: EPA-EFE/KIMMO BRANDT) -
Џони Деп (Фото: EPA-EFE/KIMMO BRANDT)

Продаја портрета организована је у лондонској дворани Castle Fine Art, а било је изложено 780 комада, који су продати за свега неколико сати, непосредно послије објављивања почетка продаје на Инстаграму.

Деп је у умјетничку колекцију "Пријатељи и хероји" уврстио људе који су га инспирисали током каријере, тако да су се овдје нашли портрети гитаристе Ролингстонса Кита Ричардса, холивудске диве Елизабет Тејлор, Оскаровца Ал Паћина, као и култног кантаутора Боба Дилана.

- Одувијек сам користио умјетност као начин да искажем своја осјећања, а ово сам урадио да искажем захвалност људима који ми највише значе, мојој породици, пријатељима, као и људима којима сам се одувијек дивио - рекао је Деп.

У саопштењу за јавност, галерија је истакла да је глумчева колекција "на раскрсници поп-арта и уличне умјетности".

Подсјећања ради, продаја портрета је услиједила након завршетка судског процеса између Џони Депа и његове бивше супруге Амбер Херд, када је осуђена за клевету.