latinica  ћирилица
29/07/2022 |  19:50 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

Митровић: Мост у Градишци ће омогућити развој Српске

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић рекао је да је мост на Сави у Градишци велики и озбиљан пројекат који ће омогућити да Република Српска има путну конекцију са Србијом преко Хрватске, те да ће омогућити њен даљи развој.
Војин Митровић - Фото: РТРС
Војин МитровићФото: РТРС

Митровић је рекао да ће овај мост саобраћајно растеретити Градишку, те обезбиједити повезивање Српске и БиХ са ЕУ и западним Балканом.

- Овај мост омогућиће развој ових крајева, али и Српске и БиХ - истакао је Митровић током обраћања у Градишци гдје је данас свечано озваничен завршетак изградње моста преко ријеке Саве код Градишке.

Митровић је рекао да је отварање овог моста порука пријатељства послата према Хрватској.

Државни секретар у Министарству мора, промета и инфраструктуре Хрватске Томислав Михотић рекао је да је за Хрватску важно отварање овог моста након отварања Пељешког моста.

- Отварање овог моста за нас је изузетно задовољство јер доноси просперитет и економски развој и размјену. Надамо се да ће се овим мостом људи повезивати и економски сарађивати у обје земље - БиХ, Хрватске и шире. Све ово доноси нове вриједности у нашој сарадњи - истакао је Михотић.

Шеф Сектора за кооперације у Делегацији ЕУ у БиХ Стефано Елеро рекао је да ће мост на Сави код Градишке омогућити бројне предности овдашњим грађанима, економији, али и цијелом региону и ЕУ.

У Градишци је данас свечано озваничен завршетак изградње моста преко ријеке Саве код Градишке чија је процијењена вриједност 19,54 милиона евра, а допринијеће бржем, сигурнијем и лакшем транспорту робе и људи, те привредном развоју Републике Српске.