latinica  ћирилица
31/07/2022 |  09:22 ⇒ 14:28 | Аутор: РТРС

Појачан интензитет саобраћаја на граничним прелазима

На неколико граничних прелаза биљежи се појачан интензитет саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Гранични прелаз Градишка (Фото: ams-rs.com) -
Гранични прелаз Градишка (Фото: ams-rs.com)

Ауто-мото савез савјетује возачима да, због великих гужви, избјегавају гранични прелаз Делеуша и преоријентишу се на Клобук или Крстац.

- Напомињемо да је на граничним прелазима појачан интензитет саобраћаја, а ситуација са чекањима на прелазак границе изузетно промјенљива - навели су из АМС.

Тренутно је на граничним прелазима Хум, Зупци, Дољани, Изачић, Габела Поље и Присика појачана фреквенција возила на излазу из БиХ, а на прелазима Велика Кладуша, Градишка и Делеуша у оба смјера.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Возачима се савјетује да возе максимално опрезно, вожњу прилагоде стању и условима на путу, те на мјестимично смањену видљивост због магле у котлинама и дуж ријечних токова.

Велике гужве на граничним прелазима у Србији забиљежене су и данас, па возачи на прелазак српско-мађарске границе на Хоргошу чекају и по девет часова, док се у Батровцима, на граници са Хрватском, чека по седам.

Нешто краће се чека на Прешеву, гдје се возачи у преласку границе између Србије и Сјеверне Македоније, у просјеку задржавају по 90 минута, преноси РТС.

Задржавања на Гостуну, прелазу између Србије и Црне Горе, трају до 30 минута, а на Градини, на излазу из Србије према Бугарској, до 40 минута.

Процјењује се да ће кроз Србију овог викенда проћи око 800.000 возила.