latinica  ћирилица
31/07/2022 |  15:05 ⇒ 21:18 | Аутор: СРНА

Михајловић: Приштина покушава да дестабилизује регион

Потпредсједница Владе Србије Зорана Михајловић оцијенила је да Приштина једностраним потезима ко зна који пут покушава да дестабилизује регион, у којем стабилност може да се сачува само путем дијалога, компромиса и спремношћу на сарадњу с циљем боље будућности свих грађана.
Зорана Михајловић (фото:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC) -
Зорана Михајловић (фото:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC)

Према њеним ријечима, Србија и њен предсједник Александар Вучић чине све да очувају мир и стабилност у региону, иако је то веома тешко, саопштено је из кабинета потпредсједника Владе Србије.

- Проблем је што приштински политичари на уму имају неке друге интересе, који су супротни интересима свих људи који живе на овим просторима, без обзира на националност - навела је Михајловићева.

Она је указала да потези које вуче Приштина могу да нанесу само штету и да воде у то да регион, умјесто да буде препознат по економском развоју, постане извор нових криза и нестабилности, што значи и заустављање развоја и даљи одлазак људи.

- Без обзира на све притиске и провокације, Србија је увијек била и биће уз свој народ на Косову и Метохији и наставиће да трага за одрживим рјешењима - рекла је Михајловићева