latinica  ћирилица
31/07/2022 |  15:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Левандовски: Не желим да ме пореде са Бенземом

Нови фудбалер Барселоне Пољак Роберт Левандовски изјавио је да не жели да га новинари упоређују са нападачем Реала Каримом Бенземом, преносе шпански медији.
Роберт Левандовски (Фото: EPA-EFE/JASON SZENES) -
Роберт Левандовски (Фото: EPA-EFE/JASON SZENES)

Левандовски је прије двије недјеље стигао у Барселону из Бајерна. Поједини шпански медији тврде да ће се Бензема и Левандовски борити за титулу најбољег стријелца у шпанском првенству.

- Бензема је изванредан играч. Показао је то играма прошле сезоне у Лиги шампиона када је са Реалом избацио ПСЖ, Челси и Манчестер сити. У Ла лиги је 10 или чак 12 година - не знам поуздано. Бензема савршено познаје ову лигу, а у ЛШ је доказао да је један од најбољих играча на свијету - рекао је пољски фудбалер.

Левандовски је истакао да га у Барселони чека нови изазов.

- Сматрам да је одлично што има толико добрих нападача у Ла лиги. Навијачима и гледаоцима ће бити занимљивије. Не желим да се у овом тренутку упоређујем с Бенземом. Чека ме нови изазов који прихватам, а он је икона дуги низ година у Ла лиги. У прошлој сезони је показао колико је стварно добар - истакао је фудбалер Барселоне.

Левандовски још није постигао гол у дресу каталонског клуба.

- Најважније ми је какав ћемо резултат постићи као клуб. Како ћемо играти, да ли ћемо ићи из побједе у побједу? То је мој циљ - закључио је пољски репрезентативац.