latinica  ћирилица
31/07/2022 |  17:05 ⇒ 01/08/2022 | 11:49 | Аутор: РТРС

Велики пожар у Бијељини под контролом (ФОТО/ВИДЕО)

Пожар који је данас избио у фабрици за импрегнацију дрвета "Меридијана" у селу Бродац код Бијељине стављен је под контролу.
Велики пожар у Бијељини под контролом - Фото: РТРС
Велики пожар у Бијељини под контроломФото: РТРС

Све расположиве екипе Територијалне ватрогасне и спасилачке јединице Бијељина, Цивилне заштите као и ватрогасци из Бијељине и сусједних општина гасили су пожар.

На сву срећу није било повријеђених, а накнадно ће се утврдити шта је узрок пожара и колика је материјална штета.

Иако је пожар стављен под контролу још увијек се може видјети у кругу овога предузећа гдје је дошло до запаљена базена са хемикалијама које се користи за импрегнацију бандера и жељезничких прагова.

На терену је око 40 ватрогасаца. Екипи ватрогасаца из Бијељине придружили су се ватрогасци из Угљевика, Лопара и Брчког који раде на потпуном гашењу пожара.

Одмах по добијањху дојаве о избијању пожара у 12.44 минута на лице мјеста упућена су два ватрогасна возила и шест ватрогасаца. Пошто је пожар захватио већу количину импрегнираног дрвета било је неопходно појачање.

- Највећи проблем нам је вјетар, али могу да похвалим ватрогасце, који се надљудским напором боре, Успјели самода пресјечемо ширење пожара, како ми кажемо да локализујемо пожар. Сада штитимо један индустријски погон гдје се налази већа количина уља, да не би се то запалило. Ради се о изузетно опасним материјама. Гасили смо и дио пјенилом, за сада гасимо водом, а када још овај дио пожара угасимо онда ћемо употребити пјенило да потпуно ликвидирамо пожар - рекао је Дејан Балорда замјеник старјешине територијално Ватрогасне спасиличке јединице Бијељина.

Подсјећамо, из Градске управе Бијељина је саопштено да нема потребе за узнемиравањем, али је становништво позвано да прати стање и да, у случају да осјете непријатан мирис, затворе прозоре кућа и да не бораве на отвореном.

Фото: РТРС