latinica  ћирилица
31/07/2022 |  22:22 ⇒ 01/08/2022 | 10:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабић: Све што видимо је резултат унилатералних потеза Куртија

Србија ништа није урадила да започне ову кризу на Косову и Метохији, изјавила је вечерас премијерка Ана Брнабић и поручила да све што видимо је резултат унилатералних потеза Аљбина Куртија.
Ана Брнабић (фото:  TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr) -
Ана Брнабић (фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr)

- Србија ништа није урадила да започне ову кризу, Срби на КиМ нису учинили апсолутно ништа да изазову ово што данас видимо. Управо супротно, ово је епилог вишегодишњег малтретирања Срба на КиМ и непоштовања међународних споразума -  рекла је Брнабић у изјави за Тањуг.

Премијерка Србије је казала да предсједник Александар Вучић и Србија позивају на мир, стабилност, повезивање и сарадњу, а Аљбин Курти је, истиче, срамота данашњег Балкана.

- Курти је човјек чија је једина политика стално насиље и сталне провокације. Курти је тај који је довео ствари до ове тачке - укидањем права гласа Србима, забраном одржавања избора на територији КиМ, непоштовањем Бриселског споразума и отвореним признањем да Приштина никада неће имплементирати Бриселски споразум, као и намјерно погрешним и селективним тумачењем старих споразума - навела је Брнабићева.