latinica  ћирилица
31/07/2022 |  23:33 ⇒ 23:40 | Аутор: СРНА

"Борац" освојио титулу - још једном побиједило пријатељство

Млади фудбалери бањалучког "Борца" окитили су се вечерас титулом пријатељства на свом првом наступу на турниру "Фудбал френдс" у Фочи, савладавши у финалу "Академију Пандев" из Струмице са 2:0.
ФК Борац - Академије Пандев  (Фото:FKBorac) -
ФК Борац - Академије Пандев (Фото:FKBorac)

У прелијепој фудбалској атмосфери пред више стотина гледалаца на Градском стадиону у Фочи Бањалучани су славили головима Сергеја Богданића и Филипа Сарића и слободно могу да кажу "Дођох, видјех, побиједих!".

Треће мјесто освојила је "Ријека", која је са 4:1 савладала домаћу "Сутјеску".

У мечу за пето мјесто "Жељезничар" је побиједио "Војводину" 3:0, а на седмо мјесто пласирала се никшићка "Сутјеска", савладавши "Црвену звезду" са 4:1, па су Београђани такмичење завршили на зачељу.

Саво Шушић из "Борца" најбољи је играч 16. "Фудбал френдса", док је најбољи голман Љупче Џеков из "Академије Пандов". Награду за најбољег стријелца, са по три поготка, подијелили су Ведад Јакуповић из "Жељезничара" и Божидар Аџић из никшићке "Сутјеске".

Шушић каже да су он и његови саиграчи пресрећни што су на свом првом наступу освојили овај престижни турнир.

- Све заслуге иду тиму, без њих ни ја ништа не бих постигао. Противници су били јаки. Честитам свима - рекао је Шушић.

Начелник општине Милан Вукадиновић изразио је задовољство како је турнир протекао - од атмосфере на терену и трибинама, до одличне игре и дружења младих играча, захваливши се свима који су учествовали у организацији или су на било који начин помогли.

- И у наредним годинама максимално ћемо се ангажовати да турнир буде на још већем нивоу - истиче Вукадиновић.

Идејни творац "Фудбал френдса" Зоран Аврамовић срећан је што је мрежа фудбалског пријатељства добила нове чланове и што је Фоча још једном доказала да је кадра да организује турнир на високом нивоу.

- Искрено вјерујем да ћемо након разговора које смо овдје имали са људима из Уефе идуће године у неким елементима имати занимљивији и атрактивнији турнир. Драго ми је да ће се дјеца са овог турнира вратити богатија и за једну књигу /`Фудбал - мост пријатељства`/, на јастуку сваког од њих је сачекала књига која говори о фудбалу као мосту пријатељства. Фоча је не само фудбалски мост пријатељства, него можемо рећи у нечему и мост будућности - рекао је Аврамовић.

"Борац" се овим тријумфом придружио "Ријеци", троструком освајачу "Фудбал френдса", "Црвеној звезди", "Будућности", "Њукаслу" који су по два пута били најбољи у Фочи, те "Вардару", "Гроцлину", "Динаму", "Свонсију", "Олимпији" и "Марибору" који имају по једну титулу пријатељства.