latinica  ћирилица
01/08/2022 |  08:54 | Аутор: СРНА

Одбор за помоћ Србима на КиМ: Не насједати на провокације

Одбор из Бањалуке за помоћ Србима на Косову и Метохији апеловао је да Срби из јужне српске покрајине не насједају на провокације и да остану прибрани и достојанствени упркос сложеној ситуацији, уз поруку да ће увијек имати подршку братског народа Републике Српске.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

- Нико нема право више од вас на миран и нормалан живот ту гдје сте рођени, гдје постојите и живите - наводи се у писаним апелу Одбора, који је потписао предсједник Милорад Арлов.

Из Одбора истичу да су безбједност српске дјеце и опстанак Срба на Косову и Метохији важнији од било каквих политика и уредби, те позивају све међународно релавентне факторе од обезбиједе миран живот свим грађанима Космета.

Став Одбора је да рјешење за нормалан и миран живот мора постојати, али не на било чију штету, поготово Срба који живе на Косову и Метохији.

- Увијек ћете имати моју и подршку хуманог и братског народа Републике Српске. Поштоваћемо и цијенити ваше исправне одлуке и жељу за опстанак на Косову и Метохији. Ваша воља и став се морају поштовати - поручују из Одбора.

Срби су поставили барикаде на сјеверу Косова и Метохије, након најаве Приштине да од данас почиње примјена одлуке о пререгистрацији возила и личним картама.

Приштина је на мјесец дана одгодила одлуку о пререгистрацији возила и личним картама на сјеверу Косова, и то на захтјев САД.