latinica  ћирилица
01/08/2022 |  12:26 ⇒ 13:40 | Аутор: СРНА

Бијељина: Пожар угашен, нема повријеђених ни опасности

Из компаније Хемос импрегнација данас је саопштено да је пожар у фабрици у Бијељини угашен и да нема повријеђених ни опасности по грађане.
Велики пожар у Бијељини под контролом - Фото: РТРС
Велики пожар у Бијељини под контроломФото: РТРС

У погону фабрике дошло је до запаљења дрвене грађе, а из компаније истичу да настала испарења нису опасна по околину и становништво.

- Методе и поступци које предузеће Хемос импрегнација користи у заштити дрвета у складу су са свим европским и свјетским стандардима, а у самом погону су спроведене све мјере за ванредне ситуације - наводи се у саопштењу.

Из ове компаније оцијењено је да је брзом акцијом надлежних служби и запослених спријечена већа материјална штета по околину и само постројење, те да од надлежних очекују да утврде узроке пожара.

У саопштењу се наводи да је пожар који је јуче избио у постројењу фабрике Хемос импрегнација која се бави заштитом дрвета у мјесту Горњи Бродац код Бијељине ноћас угашен, а у његовом гашењу учествовао је велики број ватрогласних екипа.

- Постројење у Горњем Броцу опремљено је за импрегнацију за годишњим капацитетом од 15.000 метара кубних импрегнираних жељезничких прагова и стубова. Аутоклав је пројектован и направљен да задовољи директиву ЕУ 2001/90/ЕЦ што чини ово постројење првим и јединим постројењем на просторима бивше СФРЈ способним за такав начин третирања дрвета - истичу из компаније.

Подсјећамо, тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини наложио је увиђај на мјесту пожара када се за то стекну услови.